Vieme, aké liečivé vlastnosti má zázvor
Zázvor alebo Ďumbier lekársky sa používa už viac 3 000 rokov. Jeho využitie je na dochucovanie jedál, no u nás je skôr známy ako súčasť piva alebo ako súčasť chutného čaju. Okrem toho má zázvor aj liečivé vlastnosti pre naše zdravie a jeho prevenciu.
Ak sa ideme baviť o zázvore ako takom, okrem výraznej chuti musíme spomenúť aj mnohé priaznivé a liečivé vlastnosti pre zdravie a jeho prevenciu. Využijete a oceníte ho pri zažívacích ťažkostiach, pre zníženie cukru v krvi, zvyšuje produkciu slín a žalúdočnej šťavy, stimuluje srdcovú činnosť, na povzbudenie imunity a mierne znižuje krvný tlak.
Liečivé vlastnosti zázvoru
Zázvor liečivo pôsobí na celý organizmus. Najčastejšie ho poznáme ako prevenciu proti chrípke. Často sa využíva ako liek práve pri týchto ťažkostiach a ochoreniach:
- Pri zažívacích ťažkostiach
- Pre zníženie cukru v krvi
- Zvyšuje produkciu slín a žalúdočnej šťavy
- Stimuluje srdcovú činnosť
- Na povzbudenie imunity
- Mierne znižuje krvný tlak
Ako sme spomínali už v úvode, jeho využitie je na dochucovanie jedál, no u nás je skôr známy ako súčasť piva alebo ako súčasť chutného čaju. Okrem toho má zázvor aj liečivé vlastnosti pre naše zdravie a jeho prevenciu.
Foto: ilustračné (flickr.com)